Sätergläntans mustiga fruktbröd

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Sätergläntans mustiga fruktbröd

Haka på trenden och baka ditt eget surdegsbröd! Det här fruktbrödet blir riktigt saftigt med ingredienser som aprikos och russin. Gott med en skiva ost på till frukost!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Sätergläntans mustiga fruktbröd

Ingredienser

2 limpor

Surdeg

3 dl  grovt rågmjöl
3 dl  vatten

Deg

1/3   pkt jäst
1/2 l  vatten
1 l  vetemjöl (1 l motsvarar ca 600 g)
6 dl  grovt rågmjöl (6 dl motsvarar 330 g)
2 tsk  ljus sirap
knappt 2 msk  salt
5 dl  russin (5 dl motsvarar ca 300 g)
3 dl  torkade aprikoser (3 dl motsvarar 250 g) låt ligga i blöt 3 min
5 dl  valnötter eller andra nötter (5 dl motsvarar ca 200 g)

Gör så här

Tips

Sätt surdegen tre dygn innan själva baket. Pröva gärna att byta ut nötterna mot ännu mer torkad frukt, eller pumpakärnor och solroskärnor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott.

Emmely

2013-02-03

Testa liknande recept

Martins enkla surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
85 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt filmjölksbröd
Betyg 4.5 av 5.
319 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsgrund på rågmjöl
Betyg 3.8 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julbröd med frukt och nötter
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga