Satay med fräsch jordnötssås
Satay med fräsch jordnötssås är en omtyckt och välsmakande asiatisk kycklingrätt. Kycklingen marineras i olja, currypaste och limejuice innan den grillas. Pensla på jordnötssåsen innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer
Jordnötssås
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
2 msk olja
4/5 dl ketjap manis
1/2 tsk sesamolja
2 limefrukter (juicen)
1 tsk salt
Marinad
1 msk grön currypaste
2 limefrukter (juicen)
1 dl olja
För alla
Gluten-, mjölk- och äggfri.
Gör så här
Kan förberedas hit.Innan servering:
Tips
Spetten kan grillas/stekas i förväg och värmas strax före servering. Jordnötssåsen kan göras i förväg. Rätten blir också god med laxfilé.
Rätten passar bra på buffébordet. För 10 personer på buffé: laga 4 huvudrätter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer