Sås på gröna ärter

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
1
Sås på gröna ärter

En örtig sås med gröna ärter som bas passar fint till allt från sallad till pasta! Mynta, dill, persilja och citron sätter smak på denna gröna yoghurtsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Sås på gröna ärter

Ingredienser

6 portioner
250 g  frysta gröna ärtor
1   riven vitlöksklyfta
1   kruka persilja
1   kruka dill
1   kruka mynta
2 tsk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  tjock yoghurt (10%)
2 tsk  salt
2 msk  olivolja
1/2 dl  vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott, perfekt till fisk. Snålade lite och hade bara en kruka örter.

Kristin

2020-05-26

Näringsvärde per portion

Energi390 KJ / 93 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Ärtpesto
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig ravioli med sparris och grön sås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronärter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Merguez med grön ärthummus och kumminrostad blomkål
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga