Recept

Sås med rökt lax och sparris

Sås med rökt lax och sparris är en härlig pastarätt med lyxiga och ljuvliga smaker från rökt lax, sparris, spenat och parmesanost. Rätten är snabblagad och de suveräna smakerna passar till både vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005.

Ingredienser

  • 12 gröna sparrisar
  • 4 port tagliatelle
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 100 g färsk spenat
  • 100 g riven parmesanost
  • 8 skivor kallrökt lax

Gör så här

  1. Förkoka den gröna sparrisen.
  2. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  3. Koka ihop matlagningsgrädden och mjölken med rivet skal av citron och hönsbuljongtärning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den färska spenaten, sparrisen och hälften av den rivna parmesanosten. Blanda med kokt tagliatelle.
  4. Lägg 2 skivor kallrökt lax i bottnen på varje tallrik. Fördela pastan och strö över resten av den rivna parmesanosten.