Hoppa till sidans innehåll

Recept

Salta chokladstänger


Dessa oemotståndliga chokladstänger gör du enkelt med digestivekex och smält mörk choklad. Strössla över smulade salta pinnar och låt stelna i kylen. Resultatet? En sötsalt kombo av salta pinnar och hemgjorda chokladfingerkex, något som få kan motstå.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015.

Ingredienser

ca 25 st
  • 200 g digestivekex
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 10 salta pinnar

Gör så här

  1. Mixa digestivekex fint i en matberedare. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda smulorna med chokladen.
  2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut centimeter tjocka längder, ca 10 cm långa på ett bakplåtspapper.
  3. Smula salta pinnar och strö över chokladstängerna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 1 timme. Förvara stängerna svalt i en lufttät burk.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och salta pinnar.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj mjölkfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Näringsvärde per portion

Energi: 9093 kj / 2173 kcal
Protein:34 g
Kolhydrater: 247 g
Fett: 115 g
Salt: 4,19 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer