Recept

Sallad med stekt halloumi, krutonger och varma rödbetor

En lagom enkel sallad med lite värme får du i denna salladen med stekt halloumi, krutonger och varma rödbetor. Halloumins sälta tillsammans med tapenade på svarta oliver kompletteras av rödbetornas mjuka sötma.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002.

Ingredienser

4
  • 3 färska rödbetor
  • 1 kruka romansallad
  • 6 finstrimlade salladslökar
  • 2 dl krutonger
  • 1/2 dl svart olivtapenad
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 250 g halloumiost
  • baguetter till servering

Gör så här

  1. Skala rödbetorna. Skiva tunnt och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och håll varmt.
  2. Riv romansalladen grovt. Blanda med salladslökarna och krutongerna.
  3. Rör ihop tapenaden, citronjuicen och olivoljan. Blanda detta med salladen. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Fördela rödbetsskivorna på tallrikar. Lägg på salladen.
  5. Skär halloumiosten i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem hastigt på en sida i en het lättoljad stekpanna. Fördela osten på salladen.
  6. Servera med frasiga baguetter.