Recept

Saffranspannacotta

Saffranet ger denna utsökta efterätt en vacker färg och en djup och julig smak. Denna saffranspannacotta kräver några timmar i kylen och passar därför perfekt till bjudningar då man vill förbereda maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • passionsfrukter

Näringsvärde per portion

Energi: 2197 kj / 526 kcal
Protein:5 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 50 g
Salt: 0,08 g

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med passionsfrukt.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.