Saffransmaräng med apelsingrädde och bär
En riktigt söt och god marängtårta med smak av saffran, apelsingrädde och bär. Servera saffransmarängtårtan på kalaset eller högtidsdagen. Lika uppskattad av stora som av små!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
3 äggvitor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 1/2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk konc apelsinjuice
2 msk florsocker
300 g frysta, tinade björnbär och hallon
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Den här marängtårtan blev en succe när vi gjorde den. Pröva och smaka. Lätt att göra och lyckad. ODS! Den räcker inte till 8 personer. Den är för god
Anna-lena
2008-12-14