Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Rotfruktsplättar


Gillar du potatisbullar? Bra, för då kommer du att älska dessa rotfruktsplättar som vi vågar påstå är snäppet godare. Förstärk rotfruktsplättarna med svarta bönor för extra protein och fetaost som pricken över i. Bjud med pressad lime, sallad och yoghurtsås!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

  • ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 1)
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 chili (t ex spansk peppar)
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
  • 150 g fetaost
  • 2 krm salt
  • olja

Till servering

  • sallad
  • limeklyftor
  • yoghurtsås

Gör så här

  1. Blanda Rotfruktsmoset med ägg och mjöl.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj bönorna och låt rinna av. Smula fetaosten.
  3. Blanda ner chili, bönor, fetaost och salt.
  4. Värm rikligt med olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till 25 plättar (för 4 port) och stek några minuter per sida, tills de får fin färg.
  5. Till servering: Servera gärna med en sallad, limeklyftor och en yoghurtsås.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri mix istället för vetemjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och servera med laktosfri yoghurtsås.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu och yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärde per portion

Energi: 3699 kj / 884 kcal
Protein:31 g
Kolhydrater: 73 g
Fett: 50 g
Salt: 3 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer