Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Rotfruktsmos


Laga smart och gör en stor laddning rotfruktsmos av höstens skörd, eller vinterns lagrade rotfrukter och potatis. Ät sedan moset till köttbullar eller falafel, använd moset i en gyllene fiskgratäng eller stek rotfruktsplättar. Ett smidigt storkok för dagarna tre!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg potatis
  • 400 g morot
  • 300 g kålrot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 75 g smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och rotfrukter i mindre bitar.
  2. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.Häll av vattnet.
  3. Mixa med grädde och smör till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Lyxa till moset ytterligare och toppa med brynt smör, som fått sällskap av några salviablad mot slutet av bryningen. Gott till viltkött och lamm.

Näringsvärde per portion

Energi: 1059 kj / 253 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g
Salt: 0,2 g

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer