Hoppa till sidans innehåll

Recept

Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung

Rosta mjuk pepparkaka i ugnen, toppa med brieost och fikon innan du strör över pistagenötter och ringlar över den söta honungen. Ett supergott recept som passar som tilltugg innan maten eller som en härlig avslutning på en bjudning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011.

Ingredienser

  • 1 köpt (eller hemgjord) mjuk pepparkaka (à ca 350 g)
  • 200 g brieost
  • 2 färska fikon
  • 1/2 dl rostade pistagenötter
  • 2 msk tryffelhonung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C, grill.
  2. Skär pepparkakan i 16 skivor (för 8 port) och lägg dem på ett ugnsgaller. Rosta mitt i ugnen ca 2 minuter på varje sida, passa noga så de inte bränns.
  3. Skär osten och fikonen i lika många skivor och lägg dem på pepparkaksskivorna.
  4. Hacka pistaschnötterna grovt. Kan förberedas hit.
  5. Ringla över honung och strö på pistagenötter precis före servering.


För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjuk pepparkaka.
Gör äggfri: lägg osten på äggfria hårda pepparkakor.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer