Rostad majssoppa med quesadillas
En värmande majssoppa platsar bland vardagsfavoriterna! Här rostar vi majsen tillsammans med vitlök, rökt paprikapulver och spiskummin så att den får en god rökig smak innan den mixas till en krämig soppa. Till soppan serverar vi ostiga quesadillas med jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
450 g frysta majskorn
2 krm rökt paprikapulver
1/2 tsk malen spiskummin
2 krm chilipulver
25 g smör
1 tsk salt
6 - 8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk färskpressad limejuice
färsk koriander (till garnering)
Quesadillas
2 stora tortillabröd
2 dl riven ost
1 - 2 msk hackad färsk jalapeño
2 msk olja
Till servering
färsk koriander
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Byt osten mot smältbar ostersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En enkel favorit! Jag smulade lite fetaost och pumpakärnor över. Toppen!
Karin
2024-02-28Helt fascinerad. Första gången jag lyckats få en soppa att bli torr. Typ stolt. Visste inte att det var möjligt, värd att laga bara för upplevelsen. Jädra god smak.
Lisa
2024-01-17Väldigt gott, ny enkel favorit! Hade i kokosmjölk som någon skrev, ihop med lime och chili är det en perfekt smakkombo skulle jag säga!
Lisa
2023-11-29