Recept

Rosmarinscones

Dessa rosmarinscones, som du mycket enkelt och snabbt bakar, smakar som allra bäst just efter gräddning. Den kryddiga smaken av rosmarin passar till de spröda sconesen som du kan servera till frukosten eller fikat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004.

Ingredienser

10 st

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 dl mjölk + lite till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjölsorterna med smöret till en smulig blandning i matberedare eller för hand.
  3. Tillsätt bakpulver, socker, salt och rosmarin. Häll i mjölken och kör till en smidig deg.
  4. Platta ut degen till en ca 3 cm tjock kaka. Ta ut rundlar med hjälp av ett kakmått eller glas.
  5. Pensla med mjölk och grädda ca 10 minuter.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och mjölkfri ersättningsprodukt, t ex Solhavre, i stället för mjölk.

Tips

Picknicktips:
Dela och smöra picknickbröden i förväg så
slipper du få kladdiga smör-/margarinpaket.