Recept

Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon


Rosa maränghjärtan blir till en vacker dessert med hjälp av grädde och hallon. Syran från citronkrämen lemon curd bryter av smaken fint. Pudra över florsocker för pricken över i. Bjud någon du tycker om.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017.

Ingredienser

4

Maränger

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 1/2 krm röd hushållsfärg

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl lemon curd
  • 20 färska hallon
  • florsocker att pudra över

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 100°C
  2. Maränger: Vispa äggvita, ättika och hälften av strösockret till ett vitt skum. Tillsätt resten av strösockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en maräng. Tillsätt hushållsfärgen och vispa ihop.
  3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt runt. Fyll en spritspåse med stjärntyll.
  4. Spritsa ut 8 stycken hjärtan (för 4 port) på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 2 timmar.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Topping: Vispa grädden och blanda med lemon curd. Fyll i en spritspåse. 
  7. Spritsa på citrongrädden och fördela hallonen ovanpå. Lägg på ett maränghjärta som lock. 
  8. Pudra över florsocker.

För alla

Kontrollera noga innehållet i lemon curden.
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärde per portion

Energi: 1816 kj / 433 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 21 g
Salt: 0,1 g