Recept

Rödvinssås

Rödvinssås är en svårslagen klassiker till en god köttbit. Låt rödlök, rött vin, kalvfond, soja och honung sjuda ihop till en härlig sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010.

Ingredienser

5
  • 1 rödlök
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ox- eller kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 558 kj / 133 kcal
Protein:0,5 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 0 g
Salt: 1,2 g

Gör så här

  1. Blanda lök, vin, vatten, fond, soya och honung i en kastrull. Koka på svag värme ca 15 min.
  2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Rör ner det i såsen och sjud ca 2 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är såsen fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.