Bästa rödvinssåsen
Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6 portioner
3 schalottenlökar
50 g hackad rotselleri
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk strösocker
2 tsk tomatpuré
6 dl rött vin
2 krm torkad timjan
3 persiljestjälkar
2 msk konc kalvfond
salt
malen svartpeppar
ca 1/2 msk majsstärkelse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Det blev så gott! Första gången jag gör rödvinssås från början. Enkelt att följa receptet.
Camilla
2024-03-04Jättegod!
Louise
2024-01-12Supergod! Har i ett gott Rioja
Frida
2024-01-01