Recept

Rödvinsmarinad

Här är ett suveränt recept på rödvinsmarinad till kött, gärna älg eller nöt. Förbluffande enkelt att göra och resultatet blir lysande! Marinera köttet minst sex timmar för bästa resultat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010.

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl rödvin
  • 4 tsk finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 2 tsk finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krossat lagerblad
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlöksklyfta.
  2. Blanda med rödvin, finhackad dragon, finhackad timjan, krossat lagerblad och grovmalen svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Passar bra till att möra kött som rostas och innanlår av nöt. För att marinaden ska ge bra mörning bör råvaran marinera i minst 6 timmar.