Recept

Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil


Grilla röding i paket med sommarens smaker! Fisken grillas saftig och smakrik i knyten av bakplåtspapper tillsammans med purjolök, smör och citron. Det grillade fiskpaketet serveras sedan med pepparrotskräm, dill och gräslök, och gärna kokt färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020.

Ingredienser

  • 1 liten purjolök (à ca 250 g)
  • 4 ark bakplåtspapper
  • 4 rödingfiléer utan skinn (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 msk finrivet citronskal

Pepparrotsgräddfil

  • 2 - 3 msk finriven pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Till servering

  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • kokt färskpotatis

Gör så här

  1. Ansa och skär purjolöken längsmed och skölj noga. Skiva löken tunt.
  2. Lägg bakplåtspappret i vatten ca 5 minuter. Krama ur vattnet.
  3. Fördela purjolöken i mitten på bakplåtspappren. Dela varje rödingfilé i två bitar och krydda fisken med salt och peppar runtom och lägg ovanpå purjolöken. Fördela smör och citronskal på.
  4. Tvinna paketen och knyt ihop ändarna. Grilla ca 10 minuter eller ställ in i ugnen 20 minuter på 200°C.
  5. Pepparrotsgräddfil: Rör ihop pepparrot, gräddfil, salt och peppar.
  6. Till servering: Öppna paketen och toppa med pepparrotsgräddfilen och örterna. Servera gärna med kokt färskpotatis.

För alla

Fri från potatis och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Fiskpaketen går fint att laga med lax eller torsk istället för röding.