Röd vinbärspaj
Röd vinbärspaj, ett bakverk som med sin syrlighet passar utmärkt till vaniljsås eller glass. De röda vinbären är den enda fyllningen i denna paj och de läggs direkt i pajdegen innan gräddning. Vill du ha pajen sötare kan du sockra vinbären lite.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
8 portioner
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 krm bakpulver
6 dl röda vinbär
För alla
Innehåller inte ägg, under förutsättning att vaniljsås eller glass utesluts. Bjud i stället vispad grädde till.
Gör mjölkfri: uteslut smör och använd i stället mjölkfritt margarin. Välj mjölkfri vaniljsås t ex Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfri: baka en glutenfri pajbotten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funkar att göra med andra vinbär än röda också.
Ola
2023-08-09Jätteenkelt Och jättegott! Blandade röda vinbären med lite krusbär också. Perfekt.
Maja
2023-07-17Super enkelt och väldigt gott 😀
Agnieszka
2023-07-14