Regnbågstårta
Vit på utsidan och knallig i alla regnbågens färger på insidan. Överraska och gör någon glad med den här den här maffiga regnbågstårtan. Bottnarna färgar du med hushållsfärg och mellan dem breder du en fräsch cream cheese-frosting.
Ingredienser
10 bitar
Bottnar
250 g rumsvarmt smör
500 g vetemjöl
300 g strösocker
6 ägg (storlek medium)
1 dl gräddfil
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
röd, gul, blå och grön hushållsfärg
Frosting
600 g färskost
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
ev strössel till garnering
För alla
Tårtan innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Här finns tips på hur du lyckas med smeten, färgerna och även hur du lägger ihop tårtan.
Tips
Vi gjorde bottnarna i två omgångar och delade sedan upp varje omgång i tre delar – det för att underlätta färgning och gräddning. Formen har en diameter på 15 cm – det ger en lite mindre kaka som blir lättare att hantera när du jämnar till bottnarna och sedan lägger ihop dem frostingen. Det underlättar om du har tre formar så att du kan grädda tre åt gången. I vår matskola kan du ta del av alla tips och knep samt se hur du lägger ihop kakan. Läs gärna den innan du sätter igång!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3489 KJ / 834 kCal
Fett50.9 g
Salt1.34 g
Kolhydrater80.9 g
Protein12.8 g
Kommentarer
Jag önskar att jag hade läst recensionerna innan jag gjorde denna tårta så hade jag sparat mycket tid och ork! Torra bottnar och för blöt smörkräm (trots att jag följde instruktionerna till punkt och pricka med färskost med konserveringsmedel.) Ta bort detta recept från er sida eller justera det! Det är alldeles för lite vätska i degen och för mycket vätska i smörkrämen. Dessutom smakar den sandpapper med äggsmak, inte det bästa.
Anna
2024-03-24Tack Anna och ni andra som kommenterat i receptet! Vad tråkigt att ni inte blev nöjda med tårtan. Våra kockar kommer se över receptet, så håll utkik efter förbättringar i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-03-28Kompakta och tunga bottnar. Inte alls luftigt och tårtaktigt. Det här blev inte gott alls tyvärr.
Veronica
2023-11-06Hej, går det att förbereda frostingen dagen innan och förvara den i kylen ca 24 timmar. Och förslagsvis ta ut den i rumstemperatur 1-2 timmar innan den ska bres på?
Ylva
2023-08-17Hej Ylva! Ja, det går bra. Du kan också "vispa upp" (vispa den till rätt konsistens med en elvisp) om den blir för hård när den är i kylen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-17