Regnbågstårta

Betyg 3.5 av 5.
113 personer har röstat
13
Regnbågstårta

Vit på utsidan och knallig i alla regnbågens färger på insidan. Överraska och gör någon glad med den här den här maffiga regnbågstårtan. Bottnarna färgar du med hushållsfärg och mellan dem breder du en fräsch cream cheese-frosting.

Regnbågstårta

Ingredienser

10 bitar

Bottnar

250 g  rumsvarmt smör
500 g  vetemjöl
300 g  strösocker
6   ägg (storlek medium)
1 dl  gräddfil
1 tsk  bakpulver
2 krm  salt
2 tsk  vaniljsocker
röd, gul, blå och grön hushållsfärg

Frosting

600 g  färskost
100 g  rumsvarmt smör
2 dl  florsocker
ev strössel till garnering

För alla

Tårtan innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Här finns tips på hur du lyckas med smeten, färgerna och även hur du lägger ihop tårtan.

Tips

Vi gjorde bottnarna i två omgångar och delade sedan upp varje omgång i tre delar – det för att underlätta färgning och gräddning. Formen har en diameter på 15 cm – det ger en lite mindre kaka som blir lättare att hantera när du jämnar till bottnarna och sedan lägger ihop dem frostingen. Det underlättar om du har tre formar så att du kan grädda tre åt gången. I vår matskola kan du ta del av alla tips och knep samt se hur du lägger ihop kakan. Läs gärna den innan du sätter igång!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
113 personer har röstat

Kommentarer

Jag önskar att jag hade läst recensionerna innan jag gjorde denna tårta så hade jag sparat mycket tid och ork! Torra bottnar och för blöt smörkräm (trots att jag följde instruktionerna till punkt och pricka med färskost med konserveringsmedel.) Ta bort detta recept från er sida eller justera det! Det är alldeles för lite vätska i degen och för mycket vätska i smörkrämen. Dessutom smakar den sandpapper med äggsmak, inte det bästa.

Anna

2024-03-24

Tack Anna och ni andra som kommenterat i receptet! Vad tråkigt att ni inte blev nöjda med tårtan. Våra kockar kommer se över receptet, så håll utkik efter förbättringar i receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-03-28

Kompakta och tunga bottnar. Inte alls luftigt och tårtaktigt. Det här blev inte gott alls tyvärr.

Veronica

2023-11-06

Hej, går det att förbereda frostingen dagen innan och förvara den i kylen ca 24 timmar. Och förslagsvis ta ut den i rumstemperatur 1-2 timmar innan den ska bres på?

Ylva

2023-08-17

Hej Ylva! Ja, det går bra. Du kan också "vispa upp" (vispa den till rätt konsistens med en elvisp) om den blir för hård när den är i kylen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-08-17

Näringsvärde per portion

Energi3489 KJ / 834 kCal
Fett50.9 g
Salt1.34 g
Kolhydrater80.9 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Mumsiga maränger
Betyg 3.6 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Red velvet cupcakes
Betyg 3.1 av 5.
205 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lauras prinsesstårta
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljwhoopie
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oreo spökbollar
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Red velvet cake med jordgubbar
Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga