Recept

Raw aprikosbollar


Fräscht sötsyrliga ”raw bollar” med torkade aprikoser, pepparkakskrydda och mandel. Ett smart och lite hälsosammare julgodis eller ett fruktigt alternativ till chokladbollar. Variera vad du rullar aprikosbollarna i, testa hampafrön, sesamfrön eller pistage.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015.

Ingredienser

ca 30 stycken
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 1/2 dl riven kokos (+ extra att rulla i)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sötmandel
  • 2 tsk pepparkakskryddor
  • 3 - 4 msk kokosolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm salt

Gör så här

  1. Mixa aprikoserna i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det är finfördelat.
  2. Rulla till ca 30 stycken bollar. Rulla sedan i kokos.
  3. Låt stå i kylen minst en timme före servering.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.

Näringsvärde per portion

Energi: 267 kj / 64 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 2 g
Salt: 0,07 g

Kommentarer

Stefan Anmäl

Mumsigt. Är inte helt övertygad om pepparkakskryddor passar in men ska mumsa i mig lite fler för test :) Ändrade lite på receptet. Bytte ut kokosoljan till 250 g Kvarg 0,2%. Sen mixade jag mandlarna först och övriga torra varorna, annars geggar allt ihop så smeten blir väldigt ojämn.

Christina Anmäl

Kan man frysa dem?

Josefin Anmäl

Väldigt goda.

Lägg till en egen kommentar.