Recept

Räkor med sparrissallad och avokado

Frisk, fräsch och snabblagad sallad med räkor, citron, pepparrot, sparris, avokado och körsbärstomater. En lätt och makalöst god sallad som passar perfekt att servera till sommarlunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2006.

Ingredienser

  • 300 g skalade räkor eller räkor med skal (300 g skalade motsvarar ca 800 g räkor med skal)
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk riven pepparrot
  • 6 dillkvistar
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 avokador
  • 1/2 ask körsbärstomater (à ca 125 g)
  • 6 rädisor
  • ca 50 g mangoldskott eller ruccolasallad
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 1510 kj / 360 kcal
Fett: 19 g

Gör så här

  1. Blanda räkor med finrivet skal av citron, olivolja, pepparrot och grovskuren dill.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 3-5 minuter. Dela den på längden.
  3. Dela och gröp ur avokadon. Skär den i bitar. Dela cocktailtomaterna. Skölj och skiva rädisorna.
  4. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.