Rådjursrostbiff med tomat- och timjansky
Vill du bjuda på något flott till helgen kan du prova denna rådjursrostbiff som tillagas från grunden. Rostbiffen på rådjur serveras sedan med en smakrik sky på bland annat tomat och timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006
Ingredienser
4 portioner
700 g rostbiff av rådjur
4 tomater
1 schalottenlök
10 timjankvistar
2 dl viltbuljong (fond + vatten)
2 morötter
2 palsternackor
1 fänkål
2 paprikor
6 salladslökar
4 vitlöksklyftor
1 dl vatten
50 g smör
olja till stekning
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond. Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärning eller fond.
Gör så här
Tips
Även innanlår och biff av rådjur passar till receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1620 KJ / 360 kCal
Fett14 g
Kommentar
Blir mycket godare än vad det ser ut på bilden, tomat och timjanskyn gjorde nästan hela rätten 👍🏼👍🏼👍🏼
Maria
2020-07-02