Hoppa till sidans innehåll

Recept

Radiokaka med apelsin

Radiokakan med sin intensiva kakaosmak blev populär på 20-talet då det var oerhört viktigt att fika ljudlöst vid radion. Här gör vi den med trendig kokosolja och en twist av apelsin. En retrorätt kaka som smälter i munnen!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013.

Ingredienser

20
  • 150 g kokosolja
  • 200 g mörk choklad
  • 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 20 kex (Mariekex, 100 g motsvarar ca 20 kex)

Näringsvärde per portion

Energi: 889 kj / 213 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 12 g
Salt: 0,15 g

Gör så här

  1. Smält kokosoljan i en kastrull. Ta från värmen.
  2. Grovhacka chokladen och låt den smälta ner i oljan.
  3. Finriv skalet av apelsinen.
  4. Blanda apelsinskal, ägg, florsocker, kakao och salt i en bunke.
  5. Häll i kokoschokladen och rör till en jämn smet.
  6. Klä en brödform med bakplåtspapper (för 20 portioner/skivor) och häll i ca 1 cm smet. Lägg på mariekex. Fortsätt varva (totalt ca 20 kex), sista lagret ska vara smet.
  7. Ställ i kylen tills kakan stelnat. Skär i skivor.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer