Recept

Rabarbersallad


Tunt hyvlad späd rabarber ger fräsch syra i salladen. Marinera med honung, citron och olja och blanda med sallad, ärtskott och sockerärter. Vackert och väldigt somrigt! Servera gärna rabarbersalladen till goda grejer från grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017.

Ingredienser

  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rabarber
  • 65 g blandad sallad
  • 1/2 förp solros- eller ärtskott (à 50 g)
  • 150 g strimlade sockerärtor

Gör så här

  1. Blanda honung, citronjuice, rapsolja, salt och peppar.
  2. Skär rabarber i tunna skivor på längden med en mandolin eller osthyvel.
  3. Blanda rabarbern med dressingen och låt marinera 5 minuter.
  4. Blanda med sallad, solros- eller ärtskott och sockerärtor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 677 kj / 162 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 11 g
Salt: 0,88 g