Recept

Rabarberchutney

Storfavorit till ostbricka är denna sötsyrliga chutney på rabarber, rödlök och ingefära, men även som tillbehör till en het lammgryta.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012.

Ingredienser

8 dl
  • 600 g rabarber
  • 2 rödlökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 dl socker
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Lägg alla ingredienser i en kastrull tillsammans med salt och peppar.
  3. Koka upp och låt småkoka utan lock ca 20 minuter. Rör då och då. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Sätt på ett lock. Förvara i kylen.

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.