Hoppa till sidans innehåll

Recept

Pumpakaka med mascarponefrosting


Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016.

Ingredienser

ca 30 bitar
  • 4 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 4 dl finriven pumpa (gärna butternut)
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk salt

Frosting

  • 500 g färskost
  • 250 g mascarponeost
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt finriven pumpa och olja.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm  i diameter.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
  5. Frosting: Vispa färskost och mascarpone luftigt med elvisp. Vispa ner florsocker, apelsinskal och -juice. Bred på den kalla kakan. Strö ev över mer finrivet apelsinskal.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 773 kj / 185 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 11 g
Salt: 0,3 g