Recept
Pumpakaka med mascarponefrosting
- Över 60 minuter
- Medel
-
14 röster
-
Tänk dig en mjuk och saftig morotskaka med krämig frosting – fast på pumpa! Butternut är en pumpasort som gör sig ypperligt i bakade godsaker. I frostingen gömmer sig den italienska färskosten mascarpone, florsocker och apelsinskal. En höstkaka extra allt!
Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016.
Ingredienser
-
4
ägg
-
3 1/2
dl
strösocker
-
4
dl
finriven
pumpa
(gärna butternut)
-
1
dl
neutral
rapsolja
-
4
dl
vetemjöl
-
1 1/2
tsk
bakpulver
-
1
tsk
bikarbonat
-
1
msk
malen
kanel
-
1/2
tsk
malen
kardemumma
-
1/2
tsk
salt
Frosting
-
500
g
färskost
-
250
g
mascarponeost
-
3
msk
florsocker
-
1
tsk
finrivet
apelsinskal
-
1
msk
färskpressad
apelsinjuice
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt finriven pumpa och olja.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, kardemumma och salt. Rör ner i äggvispet. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 30x20 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
- Frosting: Vispa färskost och mascarpone luftigt med elvisp. Vispa ner florsocker, apelsinskal och -juice. Bred på den kalla kakan. Strö ev över mer finrivet apelsinskal.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärde per portion
Energi: | 773 kj /
185 kcal |
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 11 g |
Salt: | 0,3 g |