Hoppa till sidans innehåll

Recept

Provensalska nötter

Dessa provensalska nötter vänds ner i en mix av färsk timjan och rosmarin blandat med olivolja och vitlök. När dina sötmandlar och cashewnötter är täckta av örtoljan tillsätter du havssalt och brer nötterna på en ugnsplåt så de kan rostas.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1/3 kruka färsk timjan
  • 1/3 kruka färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g blandade sötmandlar och cashewnötter (orostade)
  • 2 tsk havssalt

Näringsvärde per portion

Energi: 1140 kj / 272 kcal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Mixa olivolja, timjan, rosmarin och vitlöksklyftor. Vänd blandade sötmandlar och cashewnötter i örtoljan och tillsätt havssalt.
  3. Bre ut på en långpanna i ett tunt lager. Rosta tills nötterna är gyllene, 15-20 minuter. Låt svalna.