Recept

Potatissallad med tomater och getost

Utsökt potatissallad som får en superb smak av den goda getosten, de solmogna tomaterna och den distinkta aromen hos ruccolan. Optimalt tillbehör till den nygrillade saftiga biffen eller den ugnsbakade laxen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005.

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 5 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk ljus vinäger
  • 1 1/2 tsk salt (gärna gourmetsalt)
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g chèvre (fransk getost)
  • 100 g ruccolasallad

Näringsvärde per portion

Energi: 1340 kj / 320 kcal
Fett: 16 g

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen knappt mjuk.
  2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i bitar. Lägg det i en skål.
  3. Häll över olja och vinäger. Tillsätt salt och peppar.
  4. Låt potatisen svalna och skär den i bitar. Vänd ner den i tomatsalladen.
  5. Dela osten i bitar. Blanda ner osten och ruccolan i salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu i stället för getost.