Potatispizza med västerbotten och ruccola
Tilltalande och klassisk potatispizza med västerbotten och ruccola. Sagolika smaker med ljummen kokt potatis, utsökt riven ost och olivolja. Otroligt uppskattad och njutbar pizza med ruccola.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
6 portioner
Deg
1/2 pkt jäst (à 50 g)
1/2 l ljummet vatten
1/2 msk salt
1 msk olja
12 dl vetemjöl
Topping
chilisås
skivad, kokt potatis
körsbärstomater
olivolja med pressad vitlök
Västerbottensost
balsamvinäger
Annan variant på topping
chilisås
olivolja
räkor
paprika
parmesan
Gör så här
Tips
Annan variant på topping: chilisås, vitlöksoljan, räkor, paprika, rucola och parmesan.
Det går bra att göra degen kvällen före och låta den jäsa långsamt i kylskåp över natten. Då är det bara att baka ut nästa dag. (Självklart kan man använda mix till pizzadegen, även om det inte blir lika gott.)
Det går bra att göra degen kvällen före och låta den jäsa långsamt i kylskåp över natten. Då är det bara att baka ut nästa dag. (Självklart kan man använda mix till pizzadegen, även om det inte blir lika gott.)
Har du lagat receptet?
Kommentarer