Potatis- och getostpaj

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
8
Potatis- och getostpaj

Denna paj på potatis och getost kan både vara en rätt i sig eller fungera som tillbehör. Du fyller pajen med en blandning av riven potatis, ägg med crème fraiche och grädde samt den rivna getosten som ger en fyllig smak och skapar djup.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2004

Potatis- och getostpaj

Ingredienser

8 portioner

Pajskal

3 dl  vetemjöl
1 krm  salt
150 g  kallt smör

Fyllning

500 g  kokt potatis (koka den nätt och jämt klar)
2   ägg
2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  grädde
1 1/2 dl  hackad gräslök
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
300 g  grovriven getost t ex vit caprin eller chèvre

För alla

Pajen innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Underbar paj. Har gjort den så många gånger o bjudit på. Alltid lika populär. Rekommenderar en mustig rödvinssås till.

Maria

2024-01-26

Passar till rödbetor och lamm

Karin

2015-02-01

Ljuvlig! Kommer att göra den igen.

Helena

2014-01-06

Näringsvärde per portion

Energi2168 KJ / 518 kCal
Fett39 g
Salt1.59 g
Kolhydrater29 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smördegspizza med getost och rårivna betor
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostpaj med rostad paprika
Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morotsfritters
Betyg 2.9 av 5.
101 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparris- och ostpastejer
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chèvrekräm
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kantarellsnittar med chèvre
Betyg 3 av 5.
145 personer har röstat
Under 30 min att tillaga