Hoppa till sidans innehåll

Recept

Poké bowl


Glöm acai bowl, nu är det poké bowl som gäller om du vill vara trendig – och äta gott! Poké har sitt ursprung i hawaiiansk husmanskost, ordet betyder att dela eller skära itu. Rätten ser olika ut, men basen med ris, marinerad fisk och grönsaker är ofta densamma.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016.

Ingredienser

  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tunt skivad salladslök
  • 200 g tärnad rå fisk (t ex MSC-märkt tonfisk och/eller lax)
  • 2 portioner rundkornigt kokt ris

Att toppa med

  • avokado
  • rädisor
  • mango
  • gari
  • sojabönor
  • färsk koriander
  • alger

Gör så här

  1. Vispa ihop soja, sesamolja, rostade sesamfrön, chiliflakes och salladslök. 
  2. Blanda ner den råa fisken. 
  3. Fördela riset i skålar. Toppa med fisken och valfria tillbehör.

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 3341 kj / 799 kcal
Protein:36 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 45 g
Salt: 1,5 g

Kommentarer

Sandra Anmäl

Den nya favoriten!

Yvonne Anmäl

Supergott och fräscht! Både jag och barnen (12 och 14 år) älskar denna rätt.

Nila Anmäl

För mig är det en bimbimbap eller annan typiskt asiatisk rätt. I övrigt jättegott!

Lägg till en egen kommentar.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer