Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Pizza med sparris och västerbottenskräm

Pizza behöver inte nödvändigtvis ha tomatsås. Den här lyxiga sparrispizzan på hemgjord pizzadeg toppas med västerbottenskräm i stället. Ät pizzan i snibbar som tilltugg eller varför inte som en spontan sommarmiddag på bryggan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • ca 7 dl vetemjöl special
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • vilda örter (t ex späda maskrosblad och hundkexblad, eller ruccola till garnering)

Näringsvärde per portion

Energi: 2822 kj / 675 kcal
Protein:18 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 29 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och vetemjöl. Arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Täck med en bakduk och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. 
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Ta upp degen på mjölat underlag. Dela den i 2 delar (för 4 port). Dra eller kavla ut degbitarna till tallriksstora pizzor. Lägg bottnarna på bakpappersklädda plåtar. 
  4. Rör samman crème fraiche, ost och honung. Bred krämen över bottnarna. 
  5. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Om sparrisen är tjock, dela den på längden. Skär den sedan tvärs över och fördela över bottnarna. 
  6. Grädda pizzorna i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills de är gyllene. Låt svalna något. Garnera med vilda örter eller ruccola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer