Recept

Pizza bianco med svartkål och ädelost


Pizza bianco är kort och gott en pizza utan tomatsås. Här är det i stället crème fraiche, smulad ädelost och riven mozzarella som får stå i centrum, tillsammans med strimlad svartkål. Kålen blir läckert frasig i ugnen. Kör som middag, eller bjud som små snittar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

  • 1 förp färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 100 g strimlad svartkål
  • 75 g smulad ädelost
  • 150 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dra ut/kavla pizzadeg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Bred på crème fraiche. Krydda med svartpeppar. Strö över tärnat bacon, strimlad svartkål, smulad ädelost och riven mozzarella.
  4. Grädda ca 10 minuter, tills pizzan fått fin färg.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd färdig glutenfri pizzabotten- eller deg.

Tips

Byt ut baconet mot grovhackade BBQ-mandlar för en veggovariant.

Näringsvärde per portion

Energi: 2903 kj / 694 kcal
Protein:28 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 44 g
Salt: 3 g