Hoppa till sidans innehåll

Recept

Pinjenötstoppar med citron och choklad

Pinjenötstoppar är maränger i grunden som du smaksätter med rostade pinjenötter och choklad innan gräddning. De färdiga marängtopparna doppas i choklad som sen får stelna vilket gör dem både smarriga och tjusiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010.

Ingredienser

30 sycken

  • 100 g pinjenötter
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • rivet skal från 2 citroner
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg. Låt svalna och hacka dem mycket fint. Ställ åt sidan.
  3. Vispa äggvitor och socker kraftigt med elvisp ca 10 minuter i en rostfri skål över vattenbad.
  4. Blanda ner de finhackade pinjenötterna, citronskal och citronjuice. Klicka ut smeten med hjälp av 2 matskedar på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt kakorna svalna.
  6. Smält chokladen i vattenbad. Doppa kakornas botten i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper eller galler.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos och mjölkprotein om ren mörk choklad används. Innehåller ägg.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer