Hoppa till sidans innehåll

Recept

Picklade rödbetor med hasselnötter

En färgglad och härlig förrätt får du om du lagar till picklade rödbetor med hasselnötter. Rödbetorna och hasselnötterna blir härligt knapriga och goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006.

Ingredienser

  • 300 g rödbetor (300 g motsvarar ca 4-5 stycken)
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter

Näringsvärde per portion

Energi: 920 kj / 220 kcal
Fett: 8 g

Gör så här

  1. Koka upp vinäger och socker.
  2. Skala och skiva rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna matberedare eller mandolin.
  3. Häll den heta lagen över rödbetorna och låt svalna. Låt gärna rödbetorna dra i lagen över natten.
  4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar spricka och falla av.
  5. Grovhacka nötterna och strö dem över rödbetorna vid servering.

För alla

Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.