Hoppa till sidans innehåll

Recept

Picklade rödbetor

Supergoda picklade rödbetor med kort tillagningstid. Koka bara upp ättiksprit, socker, vatten och dillfrön innan du lägger ner rödbetorna och låt svalna. Servera gärna getostgratinerad palt med krispigt bacon till de smakrika picklade rödbetorna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008.

Ingredienser

  • 2 rödbetor
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 4 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk dillfrön

Gör så här

  1. Skala, halvera och skär rödbetorna i så tunna skivor som möjligt.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten och dillfrön i en kastrull. Koka upp och lägg i rödbetorna. Låt svalna. Rör om då och då.
  3. Servera gärna med Getostgratinerad palt med krispigt bacon.