Picklade betor

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
3
Picklade betor

Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. De picklade betorna är suveräna som smörgåspålägg eller som tillbehör till söndagssteken. Blanda gärna flera olika sorters betor för en vacker färgexplosion!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Picklade betor

Ingredienser

Ger ca 1 liter
500 g  betor (polka-, gul- eller rödbetor)
3 cm  färsk ingefära
3/4 dl  ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl  strösocker
2 1/4 dl  vatten

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott ☆☆☆

Susanne

2023-10-28

Hur är näringsvärdena beräknade för detta recept? Det anges näringsvärde per portion, men inte hur många portioner hela satsen innehåller. Och är det beräknat på avrunnen vikt eller inklusive lag...?

Sara

2023-01-31

Enkelt och smidigt,gott blir det med

Mia

2020-11-15

Näringsvärde per portion

Energi3341 KJ / 801 kCal
Fett13 g
Salt0.25 g
Kolhydrater183 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Picklade äpplen och betor
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinpicklad rödbeta
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd gurka med ingefära och jalapeño
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklade rödbetor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga