Picklade betor
Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. De picklade betorna är suveräna som smörgåspålägg eller som tillbehör till söndagssteken. Blanda gärna flera olika sorters betor för en vacker färgexplosion!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
Ger ca 1 liter
500 g betor (polka-, gul- eller rödbetor)
3 cm färsk ingefära
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per sats.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3341 KJ / 801 kCal
Fett13 g
Salt0.25 g
Kolhydrater183 g
Protein6 g
Kommentarer
Mycket gott ☆☆☆
Susanne
2023-10-28Hur är näringsvärdena beräknade för detta recept? Det anges näringsvärde per portion, men inte hur många portioner hela satsen innehåller. Och är det beräknat på avrunnen vikt eller inklusive lag...?
Sara
2023-01-31Enkelt och smidigt,gott blir det med
Mia
2020-11-15