Hoppa till sidans innehåll

Recept

Picklade betor

Färsk ingefära ger betorna ett härligt sting samtidigt som de får en sötsyrlig smak från inläggningen. De picklade betorna är suveräna som smörgåspålägg eller som tillbehör till söndagssteken. Blanda gärna flera olika sorters betor för en vacker färgexplosion!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015.

Ingredienser

Ger ca 1 liter
  • 500 g betor (polka-, gul- eller rödbetor)
  • 3 cm färsk ingefära
  • 3/4 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 1/4 dl vatten

Näringsvärde per portion

Energi: 3341 kj / 801 kcal
Protein:6 g
Kolhydrater: 183 g
Fett: 13 g
Salt: 0,25 g

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna med mandolin. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Låt svalna.
  3. Fyll glasburkar med skivade betor. Häll över den kalla lagen tills det täcker. Låt stå minst 2 timmar före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per sats.