Recept

Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Röd pesto sätter sprätt på vit, röd och svart quinoa i en vegetarisk sallad med tomater, vitlöksfräst morot, zucchini och rödlök samt smulad salladsost. Matigt och smakrikt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (gärna tricolore)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 msk röd pesto
  • 1 paket salladsost eller fetaost (à 150 g)
  • persilja till garnering
  • ev olja att ringla över

Näringsvärde per portion

Energi: 2062 kj / 494 kcal
Protein:15 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 29 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala vitlök, rödlök och morot. Finhacka vitlök och rödlök. Skär morot och zucchini i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna.
  3. Fräs vitlök, rödlök, morot och zucchini i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda quinoan med grönsaksfräs, körsbärstomater och pesto. Lägg upp på ett fat.
  5. Smula över sallads- eller fetaost. Garnera med persilja. Ringla ev över lite olja.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Tips

Toppen som bufférätt!