Hoppa till sidans innehåll

Recept

Persiska valnötskakor (Gardi)

Ett enkelt recept på Gardi - persiska valnötskakor. Kakorna gör du av valnötter, ägg, socker och vaniljsocker. Utsökt att servera till kaffet eller till kalas.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004.

Ingredienser

25 st

  • 150 g hela valnötter (150 g motsvarar 3 dl)
  • 3 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mal eller mixa nötterna i mandelkvarn eller matberedare.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret och vaniljsockret i äggvitan.
  4. Häll i de mixade nötterna och blanda försiktigt.
  5. Klicka ut massan med en matsked på bakpappersklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter, kakorna ska vara gyllenbruna i kanterna och mjuka i mitten.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölk. Innehåller ägg.

Tips

Låt inte kakorna ligga framme för länge efter gräddningen, då blir de hårda. Förvara i tättslutande förpackning.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer