Pelle Janzon-krustader

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g  skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2   rödlök
50 g  smör
2   äggulor
1/2 tsk  färskpressad citronjuice
1/2 krm  riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12   små krustader
50 g  löjrom
2 msk  finskuren gräslök

För alla

Innehåller gluten mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och krustader.

Gör så här

Tips

Var noggrann när du väljer kött och hantera det varsamt. Servera inte rått kött till riskgrupper som gravida och barn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

Sabine

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Gougères – Ostbollar
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda krustader
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga