Recept

Peanut butter cup


Tänk snickers, fast som små munsbitar. Om du har ätit ischoklad till leda jul efter jul, är dessa peanut butter cups ett värdigt alternativ. Eller när som helst under året då du blir sötsugen. Choklad och jordnötter är alltid en vinnande kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

ca 40 st
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl honung
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 dl osötat jordnötssmör

Peanut butter topping

  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 dl finhackade saltade jordnötter

Gör så här

  1. Smält kokosolja och honung i en kastrull på svag värme. (Obs! Viktigt med svag värme, så att röran inte skär sig.) Tillsätt kakao och osötat jordnötssmör.
  2. Fyll ischokladformar till ¾ med smeten. Ställ i frysen 1 timme.
  3. Topping: Rör ihop jordnötssmör, honung, kokosolja och jordnötter i en kastrull på svag värme (Obs, viktigt med svag värme, så att röran inte skär sig.)
  4. Fördela i formarna. Ställ i frysen och låt stelna. Ta fram och ät direkt (de smälter fort).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 877 kj / 210 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 14 g
Salt: 0,1 g

Kommentarer

Anna-karin Anmäl

Varför skar sig min smet? Såg jättefin ut o så helt plötsligt blev den alldeles gryning o klumpig och torr.

Emelie Anmäl

Mycket uppskattat recept iver familj. Vi gör detta godis ofta, blir lika bra varje gång. Vi hoppar dock över momentet att hacka nötter till översta lagret. Vi lägger en nöt på toppen istället. Smidigare tycker vi.

Linda Anmäl

Hej. Det lät väldigt mkt med 1,5 dl honung. Stämmer verkligen det? Mvh

Lägg till en egen kommentar.