Pastasallad med pinjenötter
En optimal pastasallad att servera på buffén. Rödlök, paprika, vitlök och knapriga pinjenötter blandas ihop med pastan och sveps in i hasselnötsolja och balsamvinäger och dekoreras slutligen med smakfull basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
6 portioner
500 g pasta gärna gnocchi
Dressing
1 rödlök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
100 g pinjenötter eller skållad, skalad hackad mandel
1 1/2 dl hasselnötsolja eller solrosolja
1/2 dl balsamvinäger
salt och peppar
1 kruka basilika
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Den här salladen blir ännu godare av att göras dagen före och stå kallt över natten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 678 kCal
Fett34 g
Salt0.01 g
Kolhydrater75 g
Protein13 g
Kommentarer
Supergod pastasallad! Denna är lätt att förbereda innan och blir godare om man låter den dra lite innan man ska äta den. Har du inte provat denna så gör det.
Kamilja
2021-07-31Nix, denna pastasallad var inte god!
Annelie
2008-09-10Gott och enkel att göra. Perfekt till fest!
Olga
2008-07-24