Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Pasta med kyckling, spenat och feta

Bjud din familj på en härlig pasta med kyckling, spenat och fetaost som garanterat kommer bli en ny favorit! Sväng snabbt ihop dina ingredienser till en smarrig mättande pasta med vacker färg. En snabblagad och underbart god huvudrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 350 g kycklingfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 påse färsk bladspenat (à 70 g)

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skala, halvera och skär rödlök i tunna skivor. Skär kycklingfilé i lillfingerstora strimlor.
  3. Stek kyckling, lök och vitlök i olivolja i ca 5 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.
  4. Blanda detta med pastan, smulad fetaost och färsk bladspenat.

För alla

Gluten- och äggfri, om lämplig pasta används.
Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.