Hoppa till sidans innehåll

Recept

Passionsfruktstryffel

De här bedårande passionsfruktstryfflarna är perfekt att ge som gå bort-present. Tryfflarna är fyllda med mörk choklad, honung, grädde och passionsfrukt och efter att du har rullat dem i kakao så är de en ren fullträff!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010.

Ingredienser

25 stycken

  • 200 g mörk choklad
  • 2 passionsfrukter
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 25 g smör
  • kakao att rulla i

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med grädde, honung, smör och den hackade chokladen i en kastrull.
  2. Ta från värmen när chokladen smält och smeten är blank och fin.
  3. Häll upp tryffelsmeten i en bunke. Låt svalna något och ställ sedan in i kylen ca 4 timmar, tills den är lagom tjock och går att rulla.
  4. Forma smeten till små ägg. Torka händerna med hushållspapper mellan varje ägg, så kladdar det mindre. Lägg äggen på en bricka klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen 10-15 minuter.
  5. Rulla äggen i kakao och lägg i en tättslutande burk. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet, byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer