Kaka med pecannötter och päron

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
4
Kaka med pecannötter och päron

Rågmjöl gör kakan smakrik och går fint ihop med pecannötter, päron och rosmarin. Inget bakpulver eller jäst behövs. Byt ut päron mot äpple om du hellre vill det. Servera med en klick grädde eller ät som den är.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Kaka med pecannötter och päron

Ingredienser

10-12 bitar
150 g  kallt, tärnat smör
1 1/2 dl  strösocker
1   ägg
1 dl  vetemjöl
1 1/2 dl  grovmalt rågmjöl
1 msk  finhackad rosmarin
2   små päron
1 dl  pecannötter
flingsalt
vispgrädde (till servering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett. Servera med vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

En favorit!!!

Anna

2022-10-03

Otroligt god kaka som inte känns så söt och som håller fint några dagar.

Margareta

2018-09-27

Otroligt god kaka, lätt och göra och rosmarinet i kakan ger en speciell smak. Precis som Louise var jag tvungen och baka den i 55 min.

Nivea

2017-09-19

Näringsvärde per portion

Energi1466 KJ / 351 kCal
Fett26 g
Salt0.91 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Grillade päron med mintchokladsås och rostade nötter
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pikanta pecannötter
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherade päron med yoghurt
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekt grapefrukt med pecannötter och kvarg
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kiwimarmelad med stjärnanis och pecannötter
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rå bananglass med kolarippel och hackade pecannötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga