Recept

Parmesanvåffla


En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • ca 3 - 4 dl kallt vatten

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda alla ingredienser utom smöret i en bunke och rör till en jämn smet. Tillsätt smöret och rör om. Om smeten är tjock, tillsätt lite mer kallt vatten.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna gyllene. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärde per portion

Energi: 1812 kj / 433 kcal
Protein:12 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 28 g
Salt: 2,19 g