Parmesanvåffla

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Parmesanvåffla

En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Parmesanvåffla

Ingredienser

4 portioner
100 g  smör
2 dl  finriven parmesan
2 dl  vetemjöl
1 dl  grovt rågmjöl
2 tsk  bakpulver
1 tsk  strösocker
1/2 tsk  salt
ca 3 - 4 dl  kallt vatten

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett28 g
Salt2.19 g
Kolhydrater33 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Vegovåfflor utan gluten
Betyg 3.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkaksvåfflor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våffelsmet med bubbelvatten
Betyg 3.1 av 5.
261 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostvåfflor
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept frasvåfflor
Betyg 4.1 av 5.
277 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Belgiska våfflor
Betyg 4.2 av 5.
652 personer har röstat
Under 60 min att tillaga