Hoppa till sidans innehåll

Recept

Parmesanmuffins


Varför inte ge julen en skön förnimmelse av Italien? Dessa muffins med parmesan blir ett spännande inslag som gör succé på julens första mingel. Toppa gärna med att breda på lite härlig färskost och några eleganta basilikablad.

Ingredienser

ca 18 st

Muffins

  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl vetemjöl (60 g)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 dl olivolja (med citronsmak)
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • småbrödsformar

Topping

  • 125 g naturell färskost
  • 1/2 kruka basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt formarna på en plåt.
  2. Muffins: Riv osten fint på rivjärn.  
  3. Blanda mjölet med osten, bakpulvret och saltet i en bunke.  Tillsätt olivoljan, mjölken och ägget och rör ihop till en smet.
  4. Fördela smeten i formarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Topping: Bred lite färskost på varje muffins och toppa med lite basilika. Salta och peppra lite över osten.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per muffin på 18 muffins.

Tips

Mixa färskosten med basilika, smaksätt med salt och peppar innan den breds över muffinsen.

Näringsvärde per portion

Energi: 338 kj / 81 kcal
Protein:3 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 6 g
Salt: 0,2 g

Kommentarer

Ann Anmäl

Mycket goda men varför blir de ihåliga?

Lägg till en egen kommentar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer