Hoppa till sidans innehåll

Recept

Pappardelle med kallrökt lax, ricotta


En snabblagad pastarätt som denna är en sann vardagsräddare! Med en lite lyxigare pastasort som pappardelle blir det även en fin bjudrätt. Kallrökt lax, den italienska färskosten ricotta, äggulor, citron och rejält med persilja samspelar fint i smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016.

Ingredienser

  • 300 g pasta (gärna pappardelle)
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 4 äggulor
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med persiljan och oljan.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med lax, ricotta och äggulor. Strö över citronskal och flingsalt och mal över peppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut äggulorna.

Näringsvärde per portion

Energi: 2717 kj / 649 kcal
Protein:34 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 32 g
Salt: 4 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer