Recept

Pannacotta med kokos

Är du sugen på något sött till efterrätt? Pannacotta är en fantastisk dessert som faller de flesta i smaken. Testa att smaksätta pannacottan med kokos för en riktigt len och söt smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • kokosnötsflagor eller lite riven kokos

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, kokosmjölk och socker i en kastrull. Värm och låt den sjuda i 5 minuter. Rör då och då.
  2. Rör ut gelatinpulvret i vattnet. Rör ner blandningen i den varma kokosgrädden. Låt svalna något.
  3. Fördela i 10 små glas eller skålar (för 10 bufféport). Ställ dem i kylen i ett par timmar tills krämen stelnar.
  4. Servera med kokosnötsflagor och färsk frukt, t ex kaktusfrukt, melon, papaya och apelsin.

För alla

Pannacotta med kokos är fri från gluten och ägg men innehåller laktos.
Gör laktosfri: Använd laktosfria alternativ i stället för grädde, t ex Imat från Oatly eller den nya "gräddeprodukten" från Beneviva.